Read Russisch blauw by Rascha Peper Free Online


Ebook Russisch blauw by Rascha Peper read! Book Title: Russisch blauw
The author of the book: Rascha Peper
Date of issue: 1995
ISBN: 9025408257
ISBN 13: 9789025408251
Language: English
Format files: PDF
The size of the: 17.80 MB
Edition: L.J. Veen

Read full description of the books Russisch blauw:

Fascinatie voor de laatste Russische tsarenfamilie, de Romanovs, houdt een jonge historicus jarenlang in de greep, tot die fascinatie zo beklemmend wordt dat hij rigoureus alle boeken over het onderwerp de deur uit doet.
Een paar jaar later wordt hem gevraagd een stuk over de Romanovs te schrijven. Hij doet daarbij een adembenemende ontdekking, die zijn lang gekoesterde gevoel van verwantschap met de tsarenfamilie niet alleen nieuw leven inblaast, maar opstuwt tot euforische hoogte.

Read Ebooks by Rascha PeperRead information about the author

Ebook Russisch blauw read Online! Rascha Peper (pseudoniem van Jenneke Strijland) studeerde Nederlandse taal- en letterkunde in Amsterdam. Na haar studie werkte ze enige tijd als lerares. Ze verhuisde in 1983 vanwege het werk van haar partner naar Wenen. Daar begon ze met schrijven. In 1990 debuteerde ze met de verhalenbundel De waterdame. Haar eerste roman, Oesters, verscheen in 1991. De roman Rico's vleugels werd in 1994 genomineerd voor de AKO Literatuurprijs. In 1996 won ze de Multatuliprijs voor Russisch blauw. In het najaar van 1999 verhuisde ze naar New York. Haar roman Vingers van marsepein (2008) gaat over Frederik Ruysch (1638-1731). Ze schreef regelmatig columns in het NRC Handelsblad.

In 2010 stapte ze over van uitgeverij Nieuw Amsterdam naar Querido.
Enkele van haar boeken zijn in het Duits vertaald. De vertaling van Russisch blauw verscheen in 1997 onder de titel Russisch Blau. Van Oesters verscheen in 2002 een vertaling onder de titel Das Mädchen, das vom Himmel fiel; van Wie scheep gaat verscheen in 2006 een vertaling onder de titel Visions of Hanna.

In oktober 2012 gaf ze in een interview in het NRC aan een ongeneeslijke vorm van alvleesklierkanker te lijden. Ze overwoog een collega schrijver te vragen de tweedelige roman, waar al jaren werk in zat, te voltooien. Uiteindelijk heeft ze het eerste deel nog zelf kunnen omwerken tot zelfstandig te lezen roman en van het tweede deel maakte ze een synopsis gereed.


Ebooks PDF EpubAdd a comment to Russisch blauw
Read EBOOK Russisch blauw by Rascha Peper Online free

Download PDF: russisch-blauw.pdf Russisch blauw PDF